Information från Blogg.se

Alla bloggar som ligger under .blogg.se, .webblogg.se och .blo.gg har nu stöd för säker överföring via HTTPS. Detta märker du t.ex. genom att ett hänglås visas till vänster om adressfältet i Google Chrome. Det är något vi jobbat för länge och något som kommer ge en väldigt positiv påverkan på portalen och era bloggar, då det ger en 100% säker upplevelse för läsarna av bloggen. Det gör också att man syns mer på till exempel Google. 
 
Men - för att bloggen ska vara säker så måste även alla bilder osv som man själv lagt in i bloggen hämtas säkert.
 
Ser något konstigt ut på din blogg? Då är det första du ska göra att gå in i ditt senast publicerade inlägg, och trycka "publicera" på nytt.  
 
Fungerar det fortfarande inte? Felsök då såhär:
1. Har du gjort egna anpassningar av ditt tema? Kolla att de script, bilder eller stilmallar du lagt in går att hämta säkert (https://). Annars ta bort eller flytta dem någon annanstans som stödjer https, och lägg sedan in dem på nytt.
 
2. Har du lagt in bilder från extern part eller importerat bloggen? Kolla om bilderna går att hämta säkert (https://) , om inte ladda upp de hos oss och byt ut.
 
3. Har du lagt in widgets från extern part? Kolla om de går att hämta säkert (https://), annars ta bort ur koden.
 
4. Publicerade du något i början av veckan som inte dykt upp? Uppdatera ditt senaste blogginlägg och publicera igen, eller kontakta oss på [email protected] med din bloggadress.
 
5. Syns mobilsidan fast du läser bloggen från datorn? Uppdatera ditt senaste blogginlägg och publicera igen, eller kontakta oss på [email protected] med din bloggadress.
 
6. Fungerar det inte att dela till Facebook och Instagram? Fyll då i detta formulär så hjälper vi dig.