följ blogg.se på instagram 📷

Men ååååh. Förra veckan tipsade vi om hur man lägger in sitt Instagram-flöde under headern på bloggen. Responsen blev jättestor och många glada användare. Sååå roligt!   
 
Vi tycker verkligen att det är jättekul att denna funktion blev så uppskattad. Det är väldigt många som har hört av sig och fått hjälp att lägga in den på sina bloggar – men flera av er har lyckats lägga in koden själv. Mycket imponerande! 
 
Vi har fått önskemål att berätta hur man lägger in widgeten på sin blogg. Det är egentligen inte så knepigt (som vi kanske fick det att låta, sorry), men det finns inget självklart och rätt svar. Det ser nämligen ut olika beroende på vilken designmall du har på din blogg och vad du har lagt in för egna koder. Det enklaste är att testa sig fram. Pilla sig fram. 
 
Gör så här: 
1. Gå in på din blogg --> klicka på kugghjulet --> design --> dator --> redigera html --> startsida. 
2. Kopiera all kod och spara i separat dokument (jätteviktigt, det kan lätt bli lite knas när man petar i kodmallen, om du sparar koden så kan du enkelt få tillbaka originaldesignen). 
3. Lägg in Instagram-widgeten under headern, ofta står det "</header>" i kodmallen – lägg in under den. Blir det inte bra? Testa dig fram var den passar bäst. (Här gör du Instagram-widgeten).  
4. Funkar det inte? Mejla oss på kundtjanst@blogg.se så hjälper vi dig. 
 
 
Här nedan ser du några bloggar som har fått sig en uppfräschning med ett snajdigt instagramflöde under headern. Vi berättar vilket tema de olika bloggarna har och var vi har lagt in widgeten. Men som sagt: Det kan se väldigt olika ut även om du har samma designtema som ex. Linda Blom. 
 
 
 
Linneakinis snygga blogg blev ju ännu finare med insta-widgeten. Hon har designtemat Viral Queen. Här lade vi in widgeten på rad 40 - under </header>.
 
 
 Jonas dregelframkallande blogg "Här var det fika" blev ju också dunderbra. Han har designtemat Foodie. Instagram-widgeten ligger på rad 157, under <div id="wrapper">. 
 
 
Liw Olausson aka Fina Lyans najsiga blogg. Hon har designtemat Power Mom. Här ligger Instagram-widgeten på rad 196, under <div class="header_image"> <a href="{{ blog.blog_path }}"></a> </div>. 
 
 
 
Linda Blom har designtemat Home sweet home. Instagram-widgeten är inlagd på rad 100, under </header>. 
 
 
 
Känns det fortfarande för klurigt? Mejla kundtjanst@blogg.se så hjälper vi dig. 
 
Pöss!
/ Elin 
 
 
Psst. Det är superkul om ni lämnar en kommentar på vad ni tycker, om något är oklart, ifall jag förklarar helt galet opedagogiskt, vad du har ätit till lunch eller vad ni önskar för funktioner i framtiden. Let us know! 
 
Host! Harkel. Menade inte att störa, men... du har väl stenkoll på att du kan följa Blogg.se på både Instagram📷 och Fejsbook?
Om du har rubriken så skriker ditt inre just nu: Jaaaa, det är klart att jag vill!!!! 
 
Denna funktion är ju dundersnygg (tycker vi helt objektivt) och det bästa av allt: Bilderna du lägger upp på Instagram dyker direkt upp på din blogg – utan att du behöver lyfta ett finger. Perfekt för oss som inte vill slösa med dyrbar energi i onödan! 
 
Här nedan ser du hur det kan se ut om du har designtemat Power mom (där header inte fullskärm). Lite svårt att förstå hur det ser ut i liveläge? Du kan kika på bloggen här
 
 
 
 
På den här bloggen som du är inne på just nu (rattas av Bloggs eminenta medarbetare) är det designtema Shopaholic - som har header med helskärm. Då ser det ut så här, se bild nedan eller lyft blicken ett par centimeter så ser du i liveläge. 
 
 
 
Nu har du redan bestämt dig för att detta är något för dig. Du vill ha in den på din blogg direkt. Vet du vad – vi kan hjälpa dig.
Tyvärr måste du dock skapa själva widgeten själv, för ditt Instagramkonto måste kopplas. Inget vi kan göra åt, hur snällt du än ber oss. Vi skyller helt och hållet på Snapwidget. 
Om du känner för att skicka mutor så tar vi gladeligen emot dem dock. 
 
 
Så här gör du för att skapa Instagram-widgeten: 
 
1. Gå in på snapwidget.com. 
Du loggar superenkelt in med ditt Facebook-konto. 
 
2. Tryck på knappen "create a new widget". 
Välj antingen den som heter "A responsive grid of Instagram photos" eller "A scrolling banner of Instagram photos filtered by username" - då kommer den att rulla så här flashigt som ovan). Båda två är gratis. 
 
 
 
3. Skapa en widget (vi rekommenderar en layout 10x1 till datorn).
Du kan kika på bilden nedan så kanske det blir lite mer klart vilka rutor som ska fyllas i – och hur. Du kommer att kunna ändra de här inställningarna senare efter widgeten är upplagd. Så det är inga problem om du är en velig jäkel (som jag) och vill ändra design senare. 
 
 
 
4. Ja, nu har du skapat en snygg widget till bloggen. Snyggt jobbat!
Men hur lägger du in dem? Ja, det kan kanske vara lite knepigt. Men du kan andas ut. Vi kirrar biffen åt dig om du vill. Mejla vår grymma kundtjänst så hjälper vi till med det. 
 
 
Det var allt för idag, ha en grym dag vetja! 
Pöss 😘
 
/ Elin
 
 
Ps. Vad tycker du om denna funktion? Är det någon funktion som du drömmer om till bloggen? Skriv gärna en kommentar så vet vi vad vi ska satsa på i framtiden. Ds. 
 
Host! Harkel. Menade inte att störa, men... du har väl stenkoll på att du kan följa Blogg.se på både Instagram📷 och Fejsbook?
 
Hallå allihopa! Vill pusha lite extra för en lista jag skrev för ett tag sedan – nämligen en lista om bloggvänskaper. De som är med på listan är bara ett axplock av alla fina och stöttande bloggvänskaper det finns där ute. Enligt mig är vänskap bland det finaste som finns och jag tycker vi borde hylla det!
 
Hoppas allt är bra med er! /Hanna
Host! Harkel. Menade inte att störa, men... du har väl stenkoll på att du kan följa Blogg.se på både Instagram📷 och Fejsbook?

följ blogg.se på instagram 📷